En europeisk golfentusiast besøkte Florida og fikk øye på et praktfullt hus på en golfbane i et lukket boligfelt. Han slo til og bestemte seg for å kjøpe drømmeboligen. Han engasjerte ingen sertifisert eiendomsmegler eller eiendomsforvalter, hverken ved tanke på kjøpet eller for videre forvaltning. Planen var at han skulle bruke stedet regelmessig og anså det derfor ikke relevant.

Oversvømmelse

Når han var i Europa fikk han beskjed om at det var en oversvømmelse i huset forårsaket av et vannrør som hadde gått i stykker. Hus og innboforsikring var tegnet på huset, men dessverre hadde han ikke sett godt gjennom vilkårene. Forsikringen hadde et unntak for slike saker om huset hadde stått ubebodd i en lengere periode og derfor kom ikke forsikringen til nytte.

Et enkelt svindlerbytte

Boligen sto nå ubebodd, og eieren befant seg nå i Europa. Svindlere fant ut at huset var ubebodd gjennom noen registre, og de tok opp et stort lån i en bank med sikkerhet i huset til eieren, med hans egen forfalskede underskrift. Pengene ble sendt ut av landet til et land i Sør-Amerika.

Da politiet ble informert om hendelsen var svindlerne forsvunnet. Banken fortsatte å sende ut brev til europeeren, som ikke tok seg tid til å gjøre mer med saken. Flere brev ble ignorert, kastet og oversett. Han trodde det ikke ville få noen større konsekvens for ham.

Mange ubebodde feriehus blir et lett bytte for svindlere

Mange ubebodde feriehus i Florida blir et lett bytte for svindlere

Et sjokk for eieren

Banken sendte så en låsesmed til drømmeboligen og skiftet låsene. De tømte bassenget for vann og monterte metallstenger over bassenget, slik at ingen kunne bruke det eller komme til skade. Når europeeren kom tilbake til sin drømmeboligen fikk han et sjokk. Han fikk ikke engang tilgang til boligen!

Et mareritt som kunne vært unngått

Europeerens ferie ble nå fylt med stress, advokatutgifter ved håndtering av det falske lånet på hans navn med sikkerhet i hans bolig, sette inn nye låser, fjerne metallstenger over bassenget og fylle det opp igjen. Alt dette fordi han ikke hadde engasjert en forvalter til å passe på hans eiendom.

Det er ikke alltid like hyggelig å bli rik på erfaring, men heldigvis endte dette marerittet bra!
Så har du planer om å kjøpe er feriehus i Florida kan vi gjøre undersøkelser og assistere i prosessen. slik at slike problemer kan unngås.
Ta kontakt med oss.